Dijital Tv Headend Tv Altyapı

Dijital Tv Headend

DvB-C QAM ile Dijital Tv Headend

İçerdiği yüksek sıkıştırma teknoloji sayesinde çalışan Qam modülasyon sistemi ile her bir 7/8 Mhz aralığına birden fazla ve yüksek çözünürlüğe sahip kanal içerebilen bir paket yayın sığdırabilir. 5-970 Mhz arasında bu çözüm düşünüldüğünde SmaTv’den çıkan tek kablo ile yayın uç noktadan da bölünerek dağıtılabilir. Son yıllarda satılmakta olan çoğu televizyon DvB-C standartına sahiptir. DvB-C desteklemeyen cihazlar için de uygun QAM receiver ile de gelen yayın izlenebilmektedir. DvB-C Dijital Tv Headend yanında Analog Tv ve DvB-S sistemler de kullanılabilmektedir.

DvB-S QPSK ile Dijital Tv Headend

950-2150 Mhz aralığını kullanarak yayın altyapısından uç noktaya ulaşan tek kablonun uç noktadan bölünerek birden fazla cihaza yayın ulaştırılabilmesini sağlar. Son yıllarda satılmakta olan çoğu televizyon bu standartı barındırdığı gibi desteklenmeyen televizyonlar için de uygun QPSK receiver kullanılarak yayın ulaştırılabilmektedir. IF-IF konvertörler ile frekansların uygun LNB’lere göre yerleştirilerek yayın noktalara ulaştırılır. QPSK modülasyonu QAM kadar yüksek sıkıştırma teknolojisine sahip değildir. Her 7 veya 8 Mhz aralığına paket yerleşimi yerine sembol oranı ve kanal adedine göre 40 Mhz’e kadar paket yayın sisteme verilebilir.

DvB-T Karasal Dijital Tv Headend

Ülkemizde çalışmaları tamamlanmak üzere olan yayın standartı Dijital Tv Altyapı Sisteminin içine dahil edilerek kanallar yayına verilmektedir. DvB-T üzerinden gelen yayın aynı zamanda modüle ve demodüle edilerek yayına istenilen standartta verilmektedir. Ayrıca DvB-T demodüle edilerek noktalara Analog, DvB-S veya DvB-C standartlarında tekrar modüle edilerek yayın verilebilmektedir.

Yayın Altyapı Kablolama Seçenekleri

Digital Tv Altyapı Sistemlerinde yayın,

  • fiber optik kablo kullanılarak
  • koaksiyel kablo kullanılarak (QAM, QPSK, DOCSIS ile QAM/QPSK modülasyon seçenekleriyle)
  • FTP/UTP/STP kablo (cat: 100BASE-T, 1000BASE-TX, 10GBASE) kullanılarak

noktalara ulaştırılabilir.

QAM veya QPSK Modülasyonuyla Birlikte DOCSIS üzerinden CMTS ile Yayın

Cmts (Cable Modem Termination System) ile altyapınızda hem televizyon yayını hem de internet yayınını DOCsis platformunda tek bir koaksiyel (coaxial) kablo ile noktalara ulaştırılabilmesi sağlanır. Avantajı coaxial kablo olan her yere televizyon yayını yanında, telefon (ip telefon/dijital telefon), internet veya network gerektiren her sistemin çalışabilmesini sağlamasıdır.

Dijital Tv Altyapı Sistemleri
Dijital Tv Headend